Opbaren

Opbaren van een overledene in Flevoland

Na het overlijden is een van de eerste vragen hoe de nabestaanden willen dat de overledene opgebaard gaat worden. Er zijn verschillende manieren van opbaren mogelijk:

Thuis opbaren

Sommige mensen vinden het idee dat de overledene na het overlijden direct uit de huiselijke omgeving weg gaat een naar idee. Dan is thuis opbaren een mogelijkheid. Ik ben in het bezit van een koeling die zowel op bed als onder een kist geschikt is. In dit geval wordt de verzorging van de overledene ook thuis gedaan, eventueel met behulp van de familie zelf. De kist wordt dan (dezelfde dag nog) ook bij het huis bezorgd en in intieme kring kan de overledene dan in de kist gelegd worden.

Er is ook nog een mogelijkheid om het lichaam te balsemen, thanatopraxie genoemd. Hierbij wordt het bloed vervangen door een stof waardoor uw dierbare maximaal 10 dagen thuis opgebaard kan worden. Vaak zonder koeling.

Op locatie opbaren

In Almere en omstreken zijn meerdere 24 uurs-kamers. Dit is een ruimte waar uw dierbare opgebaard kan worden en waarvan u zelf de sleutel krijgt. U kunt hierdoor bij uw overleden dierbare wanneer u wilt en met wie u wilt. Deze manier van opbaren is wat duurder dan thuis op te baren. Wanneer u niet de mogelijkheid heeft om thuis op te baren maar wel de behoefte voelt om vaak en lang bij de overledene te willen zijn is dit een fijne oplossing.

U kunt er ook voor kiezen om op te baren in een algemene koelruimte van bijvoorbeeld een crematorium of begraafplaats. Dat is goedkoper dan een 24 uurs-kamer, maar u bent dan wel beperkt in wanneer en hoe lang u de overledene kunt bezoeken. Daarvoor moet dan een apart rouwbezoek ingepland worden. Ook hebben niet alle crematoria of begraafplaatsen in Flevoland de mogelijkheid om op te baren.

We kunnen rustig de mogelijkheden bespreken. Onze ervaring is dat nabestaanden nu heel stellig kunnen denken voor een van de opties een voorkeur te hebben en deze voorkeur kan na het moment van overlijden ineens heel anders zijn. Dat is heel normaal en we kunnen op het moment zelf die keuze maken.

 

Ik ben uw gids wanneer u een dierbare verliest.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over mij

Een aantal jaren geleden vond ik dat het tijd werd om de wereld van zakelijkheid en prestatiedrang achter mij te laten en mijn hart te volgen. Door eigen rouwervaringen in het verleden wist ik dat ik behoefte had aan begeleiding bij het afscheid nemen van een geliefd persoon.

Lees meer...

Contactgegevens

Purper uitvaartzorg
KvK: 72847271

T: 036-5250389
E: vraag@uitvaartflevoland.nl

Praktische Informatie

Algemene voorwaarden