Diensten

Eerste dag, de dag van het overlijden

Wanneer uw dierbare is overleden, neemt u telefonisch contact met mij op. Ik stel een aantal vragen die belangrijk zijn om met mijn werk te beginnen. Eerst moet een arts komen die een overlijdensverklaring tekent, want zonder die verklaring mag ik niet beginnen met mijn werk.

Ik spreek met u een tijd af voor onze eerste ontmoeting. Dat hoeft niet op stel en sprong. U mag rustig nog even de tijd nemen om afscheid te nemen van uw dierbare. In ons eerste gesprek bespreken we in grote lijnen wat uw wensen zijn. We hebben de tijd omdat sommige beslissingen uitgesteld kunnen worden. Ik ga een week met u optrekken dus we hebben de tijd.

Op basis van het eerste gesprek maak ik een prijsindicatie die u zo snel mogelijk van mij krijgt.

Dagen na het overlijden

We gaan aan de slag met de rouwkaart. U heeft al nagedacht over de tekst en de vorm. U weet waarschijnlijk ook al wie er een kaart moet krijgen, dus begint u met het schrijven van de enveloppen.

Langzaam begint het afscheid vorm te krijgen met teksten, muziek en wellicht beeldmateriaal.

Dag van de uitvaart

Ik ben bij u vanaf het moment dat we vertrekken naar de plaats waar we afscheid gaan nemen totdat de condoleance is afgelopen. Soms ben ik zichtbaar aanwezig (bijvoorbeeld als ik spreek tijdens het afscheid), soms minder zichtbaar (bijvoorbeeld tijdens de condoleance).

Als iedereen vertrokken is, nemen we afscheid van elkaar.

Nazorg

Na de uitvaart neem ik contact met u op en kijken we met elkaar terug op de dag van de uitvaart. Mijn ervaring heeft geleerd dat dit een moment is waarop vragen naar boven komen waarvoor eerder door verdriet geen ruimte was.

We bespreken dan ook praktische zaken als bedankkaartjes, een grafmonument of de asbestemming.

Uitvaartverzekering?

Wanneer u verzekerd bent bij grotere organisaties als DELA, Monuta of Yarden bent u niet verplicht daar de uitvaart te laten verzorgen. U kunt dan ook bij mij terecht.

Contactgegevens

5

Purper uitvaartzorg

KvK: 72847271

Heeft u een vraag?