Diensten

Eerste dag

Wanneer uw dierbare is overleden, neemt u telefonisch contact met mij op. Ik zal een aantal vragen stellen die belangrijk zijn om met mijn werk te beginnen. Een van die vragen is of er al een arts is geweest die een overlijdensverklaring heeft getekend. Zonder die verklaring mag ik niet aan het werk gaan.

Ik spreek met u een tijd af voor onze eerste ontmoeting. Dat hoeft niet op stel en sprong. U mag rustig nog even de tijd nemen om afscheid te nemen van uw dierbare.

In ons eerste gesprek ga ik in grote lijnen bespreken wat uw wensen zijn. We hebben de tijd omdat sommige beslissingen uitgesteld kunnen worden. Ik ga een week met u optrekken dus we hebben de tijd.

Op basis van het eerste gesprek maak ik een prijsindicatie die u zo snel mogelijk van mij krijgt.

Dagen daarna

We gaan aan de slag met de rouwkaart. U heeft al nagedacht over de tekst en de vorm. U weet waarschijnlijk ook al wie er een kaart moet krijgen, dus begint u met het schrijven van de enveloppen.

Langzaam begint het afscheid vorm te krijgen met teksten, muziek en wellicht beeldmateriaal.

Dag van de uitvaart

Ik ben bij u vanaf het moment dat we vertrekken naar de plaats waar we afscheid gaan nemen totdat de condoleance is afgelopen. Soms ben ik zichtbaar aanwezig (bijvoorbeeld als ik spreek tijdens het afscheid), soms minder zichtbaar (bijvoorbeeld tijdens de condoleance).

Als iedereen vertrokken is, nemen we afscheid van elkaar.

Nazorg

Twee weken na de uitvaart neem ik contact met u op en kijken we met elkaar terug op de dag van de uitvaart. Mijn ervaring heeft geleerd dat dit een moment is waarop vragen naar boven komen waarvoor eerder door verdriet geen ruimte was. Ik bespreek ook praktische zaken als bedankkaartjes, een grafmonument of de asbestemming.

Ik zal u dan de definitieve factuur overhandigen.

Uitvaartverzekering?

Wanneer u verzekerd bent bij grotere organisaties als DELA, Monuta of Yarden bent u niet verplicht daar de uitvaart te laten verzorgen. U kunt dan ook bij mij terecht.

Contactgegevens

5

Purper uitvaartzorg

KvK: 72847271

Heeft u een vraag?