Misverstand

foto van een rekenmachine ter illustratie van het misverstand dat verzekeringen dwingen een bepaalde uitvaartverzorger te kiezen

Het grote misverstand bij uitvaartverzekeringen …..

het ‘moeten’ melden van een overlijden aan de verzekeraar.
Bent u verzekerd bij één van de grote uitvaartverzekeraars? Dan vindt u op de polis een telefoonnummer waarbij staat: “Bel dit nummer om een overlijden te melden”. Heel veel mensen doen dit dan ook, vanwege het simpele feit dat het daar staat.
Het is echter niet noodzakelijk: een uitvaartpolis is immers een (schade)verzekering die uitkeert wanneer de gedekte schade (een overlijden) zich voordoet. Door wie u de uitvaart laat verzorgen, staat daar los van.
De reden dat deze bedrijven u toch graag laten bellen is, dat zij ook graag de uitvaart voor u willen verzorgen, zodat zij dan tweemaal aan u kunnen verdienen.

Helaas zeggen verzekeraars ook vaak dat  dat u duurder uit bent wanneer u de uitvaart door een ander laat verzorgen, omdat u uw ledenkorting of inkoopvoordeel kwijtraakt. Dit is niet per definitie juist, want niet de korting die zij u zouden geven is belangrijk, maar de prijs waar die korting vanaf gaat. En hebt u een naturaverzekering die uitkeert in een pakket producten en diensten en u kiest uiteindelijk voor onderdelen buiten dit pakket, dan wordt u vaak ook verrast door bijkomende kosten.

Juist omdat je als uitvaartconsument niet verrast wilt worden door een onverwacht hoge factuur na afloop, krijgt u van ons altijd na het eerste gesprek een kostenindicatie gebaseerd op dat wat we tijdens onze eerste ontmoeting besproken hebben.
En is er een bepaald budget waarbinnen de uitvaart gerealiseerd moet worden – bijvoorbeeld een bedrag dat door de verzekering wordt uitbetaald – dan denken wij uiteraard met u mee hoe we dat kunnen realiseren.

Heeft u hierover vragen, dan geven wij u graag persoonlijk advies. Bel (036) 525 0389 voor een afspraak. Voor dit gesprek brengen wij geen kosten in rekening.

Met dank aan Evelien de Ruiter van Stille Kracht Uitvaartbegeleiding in Den Haag: https://www.stillekrachtuitvaartbegeleiding.nl/