Samenwerken in de uitvaartzorg.

“Doe je dit werk helemaal alleen”?

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld.

Ja ik ben uitvaartbegeleider en ja bij Purper uitvaartzorg werk ik alleen, maar zo voelt het niet.

Ik word bijvoorbeeld gekleed door BY Maggie . Maggie weet wat ik wil uitstralen en ze zoekt altijd samen met mij de juiste kleuren en kledingstukken uit. Ik voel mij hierdoor lekker in mijn vel en straal dat ook uit naar de families, die ik begeleid.

Voor de laatste zorg en rouwvervoer neem ik contact op met Quo Vadis samen met Funeral assist komen ze mij helpen met de laatste zorg en samen brengen we de overledene op een respectvolle manier naar de opbaarlocatie (als deze niet thuis is) en op de dag van de uitvaart.

Voor bloemen bij de uitvaart werk ik het liefst samen met Odetzo. Ze zet altijd net dat stapje extra om een bloemstuk te kunnen maken, zoals de familie het voor zich ziet. Geen bloemstuk in een boekje opzoeken, maar persoonlijk contact dat maakt het verschil.

De rouwkaart maak ik altijd samen met de familie. Zo wordt het een persoonlijke kaart die helemaal naar wens is. Het laten opmaken en drukken van de kaart doet Willem van drukkerij van Beek in Amersfoort. Hij denkt met mij mee en geeft advies. Er staat ook altijd een tafel klaar waar ik de kaarten in de enveloppen kan doen om ze weg te sturen. Dat geeft een goed gevoel.

Ik moet voldoen aan wettelijke voorschriften, één daarvan is dat de kist, wade of rieten mand voorzien moet zijn van een nummer dat correspondeert met mijn papieren. Ik werk samen met Hans en Annet van Spulex. Ze ontwerpen een mooi persoonlijk kistplaatje met het nummer erop. Ook laat ik dan een condoleanceplaatje maken, of een grafmarkeerder.

Verder werk ik samen met verschillende crematoria. Het personeel bij deze crematoria zie ik ook echt als collega’s. Samen zorgen we ervoor dat een afscheid klopt. In Almere ga ik graag naar Cremaere, begraafplaats en crematorium Almere, Ölandhorst in Lelystad of crematorium Laren.

Ook alternatieve locaties zoals de Schaapskooi op het landgoed van Drakenburg, van der Valk hotel, stadsboerderij Almere, de waterlelie, Boer Kok en het Eksternest zijn fijn om mee samen te werken.

Zoals jullie kunnen lezen werk ik misschien wel alleen maar ben ik niet alleen. Heel veel lieve en bekwame collega’s heb ik om mij heen verzameld. En samenwerken met hen is fijn voor mij maar ook voor alle mensen die ik begeleid.

Liefs Marianne