Bootuitvaart

Bootuitvaart

bootuitvaart

Aan de noordkant van Almere liggen de Noorderplassen. Aan de plassen ligt het restaurant “De Kapitein”.

De eigenaar van het restaurant bezit twee schepen waar ongeveer 60 personen op kunnen mee varen.

Een schip heet de Calypso en is vernoemd naar de Griekse nimf op het mythische eiland Ogygia. Zij nam Odysseus na zijn schipbreuk op en hield hem zeven jaren bij zich. Maar hij vergat zijn vrouw niet en ondanks dat Calypso hem onsterfelijkheid had beloofd, liet hij haar in de steek voor zijn vrouw.

Het andere schip is de Lambertus en het heeft een rijke zeegeschiedenis. Als één van de reddingssloepen van de RFA Fort Rosalie (een reddings- en bevoorradingsschip van de Britse Marine) heeft ze haar diensten volop bewezen. Ze werd vanaf haar moederschip ingezet tijdens reddingsoperaties in conflictgebieden over de hele wereld. De Lambertus heeft bijna alle wereldzeeën bevaren.

Op een van die schepen kunnen we samen met de overledene naar het crematorium van Almere in de Kruidenwijk varen.

We komen samen bij restaurant “De Kapitein” waar we op het schip stappen met de overledene in ons midden. Na de ceremonie gaan we op het schip en varen we in ongeveer 30 minuten naar het crematorium. Dit kunnen mooie momenten zijn om herinneringen op te halen aan de overledene en met elkaar te zijn.

In het crematorium hoeft geen afscheidsdienst gehouden te worden, want we hebben op het schip al met elkaar afscheid genomen.

We nemen afscheid van de overledene op het moment dat we hem/haar afzetten bij het crematorium.
We varen zonder de overledene terug naar “De Kapitein” en kunnen op het schip nog een drankje en een hapje serveren. De terugweg zal confronterend zijn zonder de overledene bij ons maar het helpt om te beseffen dat de overledene er echt niet meer is.