Waarvoor kiest u bij een uitvaart?

Waarvoor kiest u?

Kiest u bij een uitvaart voor een uitvaartverzorger, ondernemer, begeleider of gids?

Welke stijl past bij u? 

Vaak maken mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche zich kenbaar met een advertentie in de regionale krant.

Zo zie ik in de krant advertenties van mannen, vrouwen, teams,  ZZP ers. Ze gebruiken woorden als persoonlijk, zorgzaam, respectvol, ontzorgen en efficiënt. Deze woorden geven aan wat er door hen belangrijk wordt gevonden. Wanneer ik het lees lijkt het allemaal op elkaar.

Wat zijn de verschillen?

Vroeger waren uitvaartverzorgers regelaars en later ook verkopers. Producten als kisten, bloemen en rouwvervoer worden aangeprezen en de nodige marges zorgen voor de verdiensten. Voor sommige bedrijven geldt nu nog dat efficiëntie belangrijk is. De tijd moet goed verdeeld worden dus medewerkers zijn gehouden aan een beperkt aantal uur per uitvaart.

Daarnaast zijn er de nieuwkomers in de branche die andere accenten leggen. Niet de verkoop van producten staat voorop maar het begeleiden van nabestaanden is het belangrijkst.

Op latere leeftijd heb ik een bewuste keus gemaakt voor het vak uitvaartverzorger. Mijn ervaring in het omgaan met mensen, het werken met veranderingsprocessen en vrijwilligerswerk is de basis geweest voor mijn manier van werken.

Het onderscheid dat ik maak is de “gids functie” die ik uitdraag. Nabestaanden vullen zelf het afscheid in. Ik ben de gids die hen door het woud van informatie heen helpt,  hen op ideeën brengt en soms op de rem gaat staan wanneer dat nodig is.

Ook is er recent een boek verschenen dat licht werpt op de uitvaartbranche.

 “Licht op uitvaart “ geschreven door Marjon Klaassen (directeur bij Meander Uitvaartopleidingen) gaat over de inhoud van het vak.

 

Wilt u meer weten over mijn manier van werken.

Ik informeer en adviseer u graag vrijblijvend.

06 130 300 86

vraag@uitvaartflevoland.nl

www.uitvaartflevoland.nl

 

 

vlinder