Namen Blijven

Namen Blijven:

de ruimte om actief te herinneren

“Je bent pas echt dood als je bent vergeten”

 

Namen Blijven is een jaarlijks terugkerend evenement dat in 2013 voor het eerst werd georganiseerd. De organisatie is in handen van een groep inwoners van Almere en omgeving die in de huidige prestatiegerichte maatschappij meer ruimte willen maken om bezig te zijn met vragen over de zin van ons leven, met de verdieping en verwerking van alles wat we meemaken. Daarvoor zoeken we nieuwe, eigentijdse vormen, zoals deze wandeling om te herinneren en herdenken.

Namen Blijven biedt nabestaanden, van welke religie of levensbeschouwing, en van welke afkomst dan ook, de gelegenheid om bewust stil te staan bij hun overleden dierbaren. Op een avond in het najaar kunnen bezoekers een sfeervolle, met fakkels en vuurkorven verlichte wandelroute volgen door het Vroege Vogelbos achter Het Eksternest in Almere Haven. Langs deze route bieden kunstenaars, ritueel begeleiders en anderen verschillende creatieve manieren aan om te herinneren, herdenken en bezinnen. Dit aanbod wordt aangevuld met zang, poëzie en muziek.De bezoeker is geheel vrij om hier al of niet aan mee te doen. Hij/zij kan er ook voor kiezen om alleen de wandeling maken, in de wetenschap onder lotgenoten te zijn. Ook kinderen zijn van harte welkom om bij het verlies van een dierbare overledene stil te staan. Ook letterlijk: die overledene kan ook een geliefd dier zijn.’

Ik zal ook aanwezig zijn op 9 november 2019 en hoop u te kunnen verwelkomen.

Vanaf 18:00 tot 19:00 uur Kinderprogramma

Vanaf 19:00 – 21:00 uur Programma voor jongeren en volwassenen

Hartelijke groet,

Marianne van Bennekom