Kinderen betrekken bij de uitvaart

Een eigen benadering voor kinderen

 Als volwassenen willen we instinctief kinderen beschermen tegen pijn en verdriet. Daardoor zien we vaak dat volwassenen kinderen weghouden bij een overledene en/of de uitvaart.  Als uitvaartbegeleiders weten we dat het juist van groot belang kan zijn voor het kind om wel bij het afscheid betrokken te worden om het verlies een plek te geven.  Ook als het kind het nog niet alles bewust kan meemaken.

 Bij Purper uitvaartzorg hebben we jarenlange ervaring met het begeleiden van kinderen bij het afscheid van een overledene. We weten welke woorden we kunnen gebruiken, we kijken goed naar wat kinderen wel en niet aankunnen, en hebben speciale ‘rituelen’ ontwikkeld om kinderen te betrekken bij het afscheid – tijdens de uitvaart, maar ook in de dagen voorafgaand. We merken aan de vragen die kinderen aan ons durven stellen, dat ze zich vertrouwd voelen.  

Wil je meer weten hoe je kinderen kan voorbereiden op een naderend afscheid, of een vrijblijvend wensengesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op via: vraag@uitvaartflevoland.nl of 036-5250389

Ik ben uw gids wanneer u een dierbare verliest.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over mij

Een aantal jaren geleden vond ik dat het tijd werd om de wereld van zakelijkheid en prestatiedrang achter mij te laten en mijn hart te volgen. Door eigen rouwervaringen in het verleden wist ik dat ik behoefte had aan begeleiding bij het afscheid nemen van een geliefd persoon.

Lees meer...

Contactgegevens

Purper uitvaartzorg
KvK: 72847271

T: 036-5250389
E: vraag@uitvaartflevoland.nl

Praktische Informatie

Algemene voorwaarden