Kisten en wades

Keuze van een uitvaartkist of alternatief

Na het overlijden is ‘de kist’ vaak een van de eerste dingen waarover nagedacht moet worden. De keuze voor de omhulling van de overledene, of het nu een uitvaartkist is of een andere vorm, is erg persoonlijk. Wij proberen altijd de optie te vinden die het beste bij de overledene past. Ook kan iemand in een voorgesprek met ons zelf al een voorkeur aangeven en vastleggen in het wensenboekje.

Uitvaartkisten

De uitvaartkist die tegenwoordig vaak gekozen wordt, is die van populieren hout. Deze heeft een zachte uitstraling en is volledig uit hout vervaardigd. Qua vorm is er veel mogelijk: van klassiek tot modern, of met handgrepen van touw. Qua bekleding zijn er veel mogelijkheden. Dit is een uitvaartkist die goed beschilderd kan worden, door bijvoorbeeld kinderen of kleinkinderen.

Materiaal en kosten van uitvaartkisten

 Kisten kunnen van verschillende soorten materiaal gemaakt worden zoals hout, riet, spaanplaat, karton of vilt. Verder zijn er met stof beklede uitvaartkisten, bijvoorbeeld een effen stof of juist met uitbundige bloemen. Ook kunnen kisten in elke gewenste kleur gespoten worden. 

Een uitvaartkist varieert enorm in prijs. Spaanplaat is meestal het goedkoopst, massief eikenhout duurder.

Na een vrijblijvend voorgesprek, kunnen wij een kostenindicatie geven met daarin verschillende mogelijkheden en kosten voor een uitvaartkist.  Door onze bedrijfsvoering zijn we niet gebonden aan één leverancier, alles is mogelijk.

Bloemen
Bloemen

Alternatief voor een uitvaartkist

Als alternatief voor een uitvaartkist, kunnen overledenen begraven of gecremeerd  worden op een opbaarplank, gewikkeld in een wade (doeken). Ook hierin is veel mogelijk, qua materiaal en kleur van de opbaarplank en doeken. 

Wil je meer weten over uitvaartkisten, of een vrijblijvend wensengesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op via: vraag@uitvaartflevoland.nl of 036-5250389

Ik ben uw gids wanneer u een dierbare verliest.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over mij

Een aantal jaren geleden vond ik dat het tijd werd om de wereld van zakelijkheid en prestatiedrang achter mij te laten en mijn hart te volgen. Door eigen rouwervaringen in het verleden wist ik dat ik behoefte had aan begeleiding bij het afscheid nemen van een geliefd persoon.

Lees meer...

Contactgegevens

Purper uitvaartzorg
KvK: 72847271

T: 036-5250389
E: vraag@uitvaartflevoland.nl

Praktische Informatie

Algemene voorwaarden