De laatste verzorging

De laatste verzorging van een overledene

Na het overlijden krijgt een overledene de laatste verzorging. In de volksmond noemt men dit ook wel afleggen. Dit woord heeft vaak een negatieve bijklank, vandaar dat wij liever spreken over ‘de laatste verzorging’. Tijdens de laatste verzorging wordt iemand voor het laatst met zorg gewassen, aangekleed en verzorgd.

Wie doet de laatste verzorging?

Iedereen mag en kan de laatste verzorging doen.  De overledene kan dit zelf al vastleggen tijdens een wensen-gesprek, of wij overleggen dit met de familie na het overlijden. 

De laatste verzorging kan op vele manieren gebeuren, afhankelijk wat prettig voelt voor de nabestaanden. Soms wil een familie alles zelf doen, soms is het genoeg om even de haren te kammen nadat de uitvaartbegeleider het wassen verzorgd heeft. Natuurlijk is het ook mogelijk om bij de verzorging aanwezig te zijn zonder daadwerkelijk zelf te helpen. We zorgen tijdens de laatste verzorging voor een rustige en intieme sfeer.

Waarom zou ik zelf de laatste verzorging doen? 

Door de laatste verzorging zelf te geven kun je iemand nog een keer aanraken. Het kan helpen het besef door te laten dringen dat iemand echt overleden is. In de laatste handelingen kan men veel liefde kwijt.
Het is voor veel nabestaanden een intense maar fijne ervaring en kan helpen in de verwerking van verdriet. 

Uit ervaring weten we dat mensen vaak met liefde terugkijken op deze ervaring. Dat ze dit nog zelf konden doen voor hun dierbare.

Wil je meer weten over hoe de laatste verzorging verloopt, of een vrijblijvend wensengesprek aanvragen? Neem dan contact met ons op via: vraag@uitvaartflevoland.nl of 036-5250389. 

Ik ben uw gids wanneer u een dierbare verliest.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over mij

Een aantal jaren geleden vond ik dat het tijd werd om de wereld van zakelijkheid en prestatiedrang achter mij te laten en mijn hart te volgen. Door eigen rouwervaringen in het verleden wist ik dat ik behoefte had aan begeleiding bij het afscheid nemen van een geliefd persoon.

Lees meer...

Contactgegevens

Purper uitvaartzorg
KvK: 72847271

T: 036-5250389
E: vraag@uitvaartflevoland.nl

Praktische Informatie

Algemene voorwaarden