Het ontstaan

Het ontstaan van Purper uitvaartzorg

Mijn lieve moeder die er al vroeg alleen voor stond heeft mijn zusje, broertje en mij opgevoed en een aantal kernwaarden meegegeven. Eén van de dingen die ze heeft meegegeven is “werken moet, maar zoek werk dat bij je past”. Dat heeft even geduurd, maar nu doe ik wat ik wil doen en kan ik er invulling aan geven op mijn manier.

Ik ben uitvaartbegeleider.

Een aantal jaar geleden overleed mijn moeder en moesten wij invulling gaan geven aan het afscheid. Pfff wat was dat lastig. Wij hoorden na afloop terug van genodigden dat het een mooi afscheid was, maar toch bleef er iets aan mij knagen. Die week van afscheid nemen hebben we veel zelf gedaan, zoals het ontwerp van de rouwkaart en het inhuren van een ceremoniebegeleider. Eigenlijk was dat iets waar ik mij niet mee bezig wilde houden, ik was meer bezig met mijn verdriet en afscheid nemen. Dat kan anders, dacht ik. Ik ben mij daardoor gaan oriënteren op het vak uitvaartbegeleider. In mijn zoektocht naar een opleiding voor uitvaartbegeleider kwam ik terecht bij Meander opleidingen van Marjon Klaassen, een goeroe in de uitvaartbranche. Tijdens deze opleiding heb ik geleerd dat goed luisteren naar de wensen van de nabestaanden de essentie is om een persoonlijke uitvaart te organiseren. Daarnaast is er ook veel vakkennis en kennis van de wet op de lijkbezorging noodzakelijk. Vooral het gids zijn, een informatiebron voor de nabestaanden past helemaal bij mij.

Even voorstellen

Ik ben uw gids wanneer u een dierbare verliest.

Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over mij

Een aantal jaren geleden vond ik dat het tijd werd om de wereld van zakelijkheid en prestatiedrang achter mij te laten en mijn hart te volgen. Door eigen rouwervaringen in het verleden wist ik dat ik behoefte had aan begeleiding bij het afscheid nemen van een geliefd persoon.

Lees meer...

Contactgegevens

Purper uitvaartzorg
KvK: 72847271

T: 036-5250389
E: vraag@uitvaartflevoland.nl

Praktische Informatie

Algemene voorwaarden